Zdroje věnované prevenci, původci, způsobu nákazy, příznakům, diagnostice a léčbě salmonelózy. Dozvíte se, jaká hygienická pravidla je potřeba při přípravě a konzumaci potravin dodržovat nebo z jakého důvodu je důležité doplňovat tekutiny, pokud onemocníte tímto infekčním onemocněním.
Informační leták o onemocněních z potravin (alimentární nákazy) přenášené bakteriemi Campylobacter, Escherichia, Listeria, Salmonella, Staphylococcus. Jak se chránit před rizikem onemocnění z potravin. Informace o léčbě listeriózy u těhotných žen.
Informační leták o salmonelóze. Které potraviny jsou rizikové, co sami můžeme udělat, abychom se vyvarovali onemocnění.
Prohlášení k využívání informací
získaných prostřednictvím Národní lékařské knihovny
Upozorňujeme uživatele, že profese knihovníka plní roli zprostředkovatele informací.
Nalezené informace tedy nelze vždy a beze zbytku chápat jako plně relevantní pro posouzení odborného postupu nebo zdravotního stavu.
Informace poskytnuté NLK nemohou v žádném případě nahradit komunikaci s lékařem, lékárníkem či jiným zdravotnickým pracovníkem.
NLK nijak nezodpovídá za důsledky vyplývající z případné nesprávné interpretace či aplikace informací obsažených v poskytnutých informačních zdrojích.